Crash course 'De Maan

De maansverduistering van 21 januari is voor ons dè gelegenheid om in een nieuwe crash course onze Maan eens van alle kanten te bekijken.

Verwacht een heleboel wist-je-datjes, de laatste stand van zaken in de ruimtevaart naar de Maan en of u geschikt bent om een toekomstige maanbewoner te worden.

Ingericht volgens ons beproefde crash course - concept: ideaal voor wij zich niet zoveel kan vrijmaken maar altijd alles al wilde weten over onze Maan. Voorkennis is niet nodig.

inschrijven

Odoo tekst en afbeelding blok
Odoo afbeelding en tekstblok

Basiscursus Sterren en Kosmos

Tijdens deze lessenreeks krijgt u een basiskennis over de types sterren en de kosmos.

De klemtoon wordt gelegd op het observeren en bespreken van de sterren en sterrenstelsels. Ook de kosmos wordt in het kort toegelicht.  

Deze cursus is een ideale voorbereiding op de gevorderdencursus die dan plaats heeft in het najaar 2019.

Inschrijven 

Initiatie waarnemen

Deze cursus richt zich tot mensen die graag willen leren hoe ze de sterrenhemel kunnen waarnemen. In 3 lessen komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod: -telescopen en verrekijkers
-materiaal voor de amateur-astronoom (sterrenkaarten, astrosoftware, atlassen,...) -oriëntatie aan de sterrenhemel -leren herkennen van de opvallendste sterrenbeelden

Een vierde avond is voorzien om effectief met de telescopen waar te nemen en wordt in onderling overleg met de cursisten bepaald.

Deelnemen kost €32.00 (inclusief 1 jaar lidmaatschap VSRUG)

Het is een heel praktijkgerichte cursus. Om iedereen de kans te geven voldoende aan bod te komen, wordt het aantal deelnemers beperkt tot 15. Heeft u interesse om deel te nemen? Mail ons op info@armandpien.be, we zetten u op een wachtlijst en contacteren u zodra de data voor een nieuwe reeks gekend zijn.

Odoo tekst en afbeelding blok
Odoo afbeelding en tekstblok

Weerkunde

8 donderdagavonden van 20u00 tot 22u00, van 6 september tot en met 25 oktober 2018

Naast een theoretisch gedeelte, waarin u kennismaakt met de fysische principes achter het weer en de factoren die het weer op Aarde tot stand doen komen, is er een praktijkgericht gedeelte. Hier gaan we dieper in op het herkennen van wolken, interpreteren van weerkaarten, satellietbeelden, beschrijving van specifieke weersituaties zoals storm, onweer en sneeuw.

Deelnemen kost €44.00 (inclusief 1 jaar lidmaatschap VSRUG)

Inschrijven  

Zonnestelsel

10 dinsdagavonden van 20u00 tot 22u00, van 25 september tot en met 4 december 2018

Lessenreeks voor als je de cursus ‘Inleiding tot de Sterrenkunde’ hebt gevolgd, en dus al over een zekere basiskennis beschikt.

In tien lessen wordt dieper ingegaan op verschillende objecten in onze zonnestelsel.

Deelnemen kost €50.00 (inclusief 1 jaar lidmaatschap VSRUG)

Inschrijven

 Odoo tekst en afbeelding blok